Portal Independent de Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costabrava (torroellaestartit.com)Portal Independent de
Torroella de Montgrí i
l'Estartit

COM

INICI 
Arxiu Notícies
Torroella 
L'Estartit
El Montgrí
Guia
El Temps
Fotos Impactants
TOURS VIRTUALS 
WEBCAM
Contacta
Info. Municipal
Descàrregues GRATIS

 SUBSCRIU-TE AL
 BUTLLETÍ GRATUÏT
 E-MAIL:
 

       

Google


FOTO DEL MES
Foto del Mes | Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costa Brava

Publicitat:
Navegador Firefox, Gestor de Correu Thunderbird. Tots en Català a softcatala.org. Disponibles per a GNU/LINUX, MAC I WINDOWS
Legalitza't. Usa OpenOffice.org

publicitat: Click Aquí

torroellaestartit.com
info@torroellaestartit.com

La Processó de Verges 2006LA PROCESSÓ DE VERGES 2006

Ja hem passat la processó del nostre poble veí de Verges. Una processó marcada per la tan esperada per tothom Dansa de la Mort. Aquest any hem acompanyat als equips de la D.Y.A. (www.grn.es/dyagirona), per fer un reportatge gràfic del que significa tota aquesta representació (a davant i al darrera de tot el muntatge).

El 2 d'abril es celebra la reunió preparatòria de coordinació, on assisteixen diferents caps (d'unitat, servei, equips, sanitat, infermeria, manteniment, parc mòbil, i d'altres, com el responsable de l'àrea documental.). Es presenta el protocol de la processó, on cada any es va modificant punts per una millor coordinació i millorar el servei. Aquest protocol consta de més de 60 planes amb diferents plànols inclosos. Les imatges d'aquesta plana que venen a continuació pertanyen a aquest dia. Les de la processó les trobareu en planes següents.

Aquesta reunió va servir també per veure 'in situ' el lloc i simular diferents situacions en cas d'actuació.

Calculem que aquest any han visitat la processó, aproximadament, unes 8.300 persones.

26 voluntaris van formar el dispositiu de coordinació, Sanitari i Pàrking, repartits entre 2 vehicles auxiliars, 1 ambulància UCI, 9 a pàrkings, 1 Metge, 1 Infermer, 3 tècnics i 12 persones més de recolzament. A dintre de la Processó hi ha els personers, que són gent 'camuflada' per actuar en cas d'emergència i corresponen al servei d'ordre intern de la Processó.

El Dijous Sant, arribem a les 17:15h. aproximadament al pàrking de l'encreuament de la carretera que va cap a La Bisbal d'Empordà, Figueres, Jafre i Torroella de Montgrí. Ja ens esperen els membres de l'equip de la D.Y.A. i seguim les seves indicacions per aparcar el cotxe en el lloc que ens indiquen. És important seguir les seves indicacions per evitar un caos de trànsit en un dia tan marcat com aquest.

Sobre les 20:00h. aproximadament, ens aproparem un altre cop a aquest pàrking. Ens informen que el pàrking està ocupat pel doble número de vehicles que a la mateixa hora l'any passat. Al vespre s'acabaran d'omplir tots els pàrkings habilitats al poble, però sense haver de notificar cap incident. Aquest any a pàrkings ha ajudat una empresa privada a la qual agraïm la seva col.laboració des d'aquesta plana i des de la D.Y.A.

Des del C.R.A. (Centre Receptor d'Alarmes) de la D.Y.A., situat a la Casa de Cultura, es coordinen totes les comunicacions entre membres de la D.Y.A. i els Mossos d'Esquadra, com per exemple, la recerca d'una nena que es va perdre, però que gràcies a la col.laboració de tots i a la bona organització, no es va trigar a trobar-la. Entre la gran multitud de gent, casos com aquest, són els més freqüents.

Els manages van passar per diferents punts del poble per anar a buscar les imatges que eren transportades a l'església. A les 22:00h. començava l'actuació de la plaça, a partir de la qual, començava tota la processó realment, pels carrers de Verges.

Un dels carrers més nombrats per tothom és el Carrer dels Cargols. Es tracta d'un carrer molt estret en el que s'han enganxat cargols a les parets, plens d'oli i amb una metxa, els quals s'encenen quan passa la processó i s'apaguen els llums. Impactant la imatge que queda a la retina quan passa la Dansa de La Mort, oferint-nos aquest espectacle per aquests carrers màgics.

Us recordem que la web oficial de la Processó de Vergés és www.laprocesso.com, i el reportatge de l'any passat cedit per la D.Y.A. el trobareu fent click AQUÍ.

La Processó de Verges 2006 La Processó de Verges 2006
La Processó de Verges 2006 La Processó de Verges 2006
La Processó de Verges 2006 La Processó de Verges 2006
La Processó de Verges 2006 La Processó de Verges 2006

MÉS IMATGES >>>

Autor de les fotos: Rafael Martín Soto. Click aquí per més informació i e-mail


Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava
[ Fer de torroellaestartit.com la seva plana d'inici | Afegir a 'Favoritos' ]

Nota: Aquest portal pretén ser una web divulgativa dels pobles de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per a informació Municipal, dirigiu-vos a la web oficial de l'ajuntament (www.torroella.org)

Resol.lució recomanada 800 x 600 o superior
Disseny i Hosting: http://www.inatica.com -
| AVÍS LEGAL
Webs del mateix grup: www.torroella.com.es | www.torroellademontgri.com.es | www.torroellaestartit.com | www.estartit.es | estartit.torroellaestartit.com | www.vimmocat.com | www.santjordi.net | www.torroellaestartit.com/estartit

torroellaestartit.com - Ptge. Creu de la Rutlla, 56 17257 Torroella de Montgrí (Girona)