Portal Independent de Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costabrava (torroellaestartit.com)Portal Independent de
Torroella de Montgrí i
l'Estartit

COM

INICI 
Arxiu Notícies
Torroella 
L'Estartit
El Montgrí
Guia
El Temps
Fotos Impactants
TOURS VIRTUALS 
WEBCAM
Contacta
Info. Municipal
Descàrregues GRATIS

 SUBSCRIU-TE AL
 BUTLLETÍ GRATUÏT
 E-MAIL:
 

       

Google


FOTO DEL MES
Foto del Mes | Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costa Brava

Publicitat:
Navegador Firefox, Gestor de Correu Thunderbird. Tots en Català a softcatala.org. Disponibles per a GNU/LINUX, MAC I WINDOWS
Legalitza't. Usa OpenOffice.org

publicitat: Click Aquí

torroellaestartit.com
info@torroellaestartit.com

La Gola després de les tempestes del 16-04-2004

Informació extreta del diari EL PUNT. www.elpunt.com
(Edició del Dijous, 22 d'abril del 2004)
url de la notícia:
http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-814535

L'últim temporal va deixar la platja de la gola del Ter coberta per dos quilòmetres de troncs i brossa

L'ajuntament de Torroella-l'Estartit crida els ciutadans a una jornada de recollida voluntària, perquè el servei de neteja no dóna l'abast.

PURI ABARCA / Torroella de Montgrí-l'Estartit

La platja de la gola del Ter, al terme municipal de Torroella de Montgrí-l'Estartit, presenta aquests dies un aspecte inusual i força espectacular, després que les fortes pluges del cap de setmana passat van arrossegar-hi una quantitat important de troncs i de deixalles. El material, portat per les aigües del Ter sobretot la nit del divendres 16 d'abril al dissabte 17, cobreix gairebé uns dos quilòmetres de platja i per retirar-lo, els treballadors del servei de neteja de platges no donen l'abast, de manera que l'Ajuntament convocarà els ciutadans, probablement per al 2 de maig, a una jornada de recollida voluntària. L'ajuntament demana ajut econòmic al Departament de Medi Ambient i Habitatge per afrontar les importants despeses que l'acció originarà.

La nit de divendres passat a dissabte el riu Ter va baixar amb un cabal considerable i la llevantada va fer pujar molt el nivell del mar, de manera que la platja de la gola va quedar inundada. Quan el temporal va remetre i tot va tornar al seu lloc, els troncs i les deixalles portats pels rius es van quedar a la sorra. No és la primera vegada que la gola presenta un aspecte semblant, perquè fa uns dos anys, també s'hi va dipositar material, igual que durant un temporal de 1994, tot i que mai havia arribat als nivells actuals d'acumulació de troncs i deixalles.

En aquests moments, sis treballadors de l'empresa que fa el servei de neteja de platges al municipi recullen totes les deixalles que poden, sobretot els plàstics. Però la retirada de tots els troncs serà més complicada i es necessitarà l'ajut de retroexcavadores i de camions, una operació que, conjuntament amb la intendència que s'haurà de muntar per a la recollida ciutadana del 2 de maig -material per recollir i avituallament-, comportarà despeses importants a l'Ajuntament, que ja ha demanat ajut econòmic al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

El temporal que va afectar el dia 16 les comarques gironines va provocar problemes en carreteres i en rieres, que es van desbordar. Una de les poblacions més afectades va ser Bordils, on el nucli antic va quedar completament inundat. A Riudarenes, els bombers van haver d'evacuar una cinquantena de persones que havien quedat atrapades en una fàbrica, a causa de les riuades. L'estany de banyoles es va desbordar, molts camps de cultiu es van negar arreu de les comarques gironines i la pluja va obligar a tallar carreteres, per acumulació d'aigua i per despreniments.

Imatges per Joan Ribas


Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava
[ Fer de torroellaestartit.com la seva plana d'inici | Afegir a 'Favoritos' ]

Nota: Aquest portal pretén ser una web divulgativa dels pobles de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per a informació Municipal, dirigiu-vos a la web oficial de l'ajuntament (www.torroella.org)

Resol.lució recomanada 800 x 600 o superior
Disseny i Hosting: http://www.inatica.com -
| AVÍS LEGAL
Webs del mateix grup: www.torroella.com.es | www.torroellademontgri.com.es | www.torroellaestartit.com | www.estartit.es | estartit.torroellaestartit.com | www.vimmocat.com | www.santjordi.net | www.torroellaestartit.com/estartit

torroellaestartit.com - Ptge. Creu de la Rutlla, 56 17257 Torroella de Montgrí (Girona)