Portal Independent de Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costabrava (torroellaestartit.com)Portal Independent de
Torroella de Montgrí i
l'Estartit

COM

INICI 
Arxiu Notícies
Torroella 
L'Estartit
El Montgrí
Guia
El Temps
Fotos Impactants
TOURS VIRTUALS 
WEBCAM
Contacta
Info. Municipal
Descàrregues GRATIS

 SUBSCRIU-TE AL
 BUTLLETÍ GRATUÏT
 E-MAIL:
 

       

Google


FOTO DEL MES
Foto del Mes | Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costa Brava

Publicitat:
Navegador Firefox, Gestor de Correu Thunderbird. Tots en Català a softcatala.org. Disponibles per a GNU/LINUX, MAC I WINDOWS
Legalitza't. Usa OpenOffice.org

publicitat: Click Aquí

torroellaestartit.com
info@torroellaestartit.com

Ubuntu. GNU/LINUXInatica.com regala cd's de la distribució GNU/LINUX UBUNTU

Inatica.com (empresa propietària de torroellaestartit.com), ha repartit per diferents zones de Torroella de Montgrí CD'S amb software lliure, incloent-hi el sistema operatiu (els trobareu a les botigues d'informàtica de Torroella de Montgrí, Casa Pastors i a l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí). Simplement heu d'entrar i demanar-los. Són gratuïts.

Ubuntu és una distribució procedent d'Àfrica (té incorporat el català). És molt coneguda a nivell informàtic per la seva facilitat d'ús i detecció del hardware. Hem distribuït còpies de l'última versió 6.06 LTS.

Amb aquesta iniciativa volem fer arribar a tothom el sistema operatiu amb programari lliure GNU/LINUX per què es pugui veure com treballa i sobre tot, què és el GNU/LINUX, gràcies a la distribució en LIVE CD. Volem aclarir que no es tracta d'implantar GNU/LINUX i oblidar-nos del MS Windows, si no de donar-lo a conèixer.

Es pot veure aquest sistema sense necessitat d'instal.lar-lo (Recomanat si és la primera vegada que tenim contacte amb GNU/LINUX). Bona part dels programes estan traduïts al català. Tot i així, en la distribució LIVE CD no ho estan tots, però a l'hora d'instal.lar-los quedaran traduïts a la nostra llengua.

Recordem que inatica.com va organitzar el 9 d'abril del 2005 una jornada de software lliure parlant del programari lliure. L'única manera de donar a conèixer aquest tipus de software és a través d'esdeveniments com aquests. Es pot regalar, copiar, o inclús vendre al preu que es vulgui. El que normalment es fa és vendre el servei sobre el mateix (instal.lar-lo, configurar-lo, ...). De fet, hem de saber que el benefici que pot treure un petit negoci sobre un sistema operatiu MS Windows és irrisori, i al final, moltes vegades, els mateixos venedors han de donar el servei tècnic a l'usuari que li ha comprat el sistema operatiu, en comptes d'aquest últim trucar directament a Microsoft. Per tant, en molts de casos, el poc benefici és nul o negatiu.

A través d'aquesta iniciativa, volem donar a conèixer aquest tipus de software a tothom que ho desitgi. Gràcies al sistema LIVE CD, es pot veure i tocar el sistema operatiu GNU/LINUX sense necessitat d'instal.lar-lo. La màquina arrenca directament des del CD sense tocar el disc dur. Llavors podem veure el sistema operatiu com treballa i fer el que ens vingui de gust amb ell. Una vegada aturem la màquina, el CD s'obre per retirar-lo, i la pròxima vegada que engeguem l'ordinador, continuarà tal i com l'havíem tingut sempre sense haver canviat absolutament res.

UBUNTU (http://www.ubuntu.com) és una distribució GNU/LINUX africana (disponible en català) creada per l'empresa Canonical Ltd i es pot demanar gratuïtament a través d'internet (http://shipit.ubuntu.com). La porten gratis, perfectament editada i sense necessitat de pagar ni tan sols el transport. Ara nosaltres us l'apropem a Torroella de Montgrí sense haver de fer absolutament res. Aquesta distribució incorpora els programes necessaris per treballar a casa o a l'oficina: Processadors de text, navegador, gestor de correu electrònic, programa de retoc fotogràfic, xat, connexió remota, jocs, .... i tornem a repetir... és gratuïta, estable, segura, lliure, sobretot ÉS LEGAL. Si a tot això li sumem que no necessitem antivirus per què no existeixen virus per a aquest sistema, converteixen a GNU/LINUX en una alternativa a Windows real. Aquest mateix sistema que estem regalant és exactament el que s'utilitza professionalment en més de la meitat de servidors d'internet (servidors web i servidors de correu entre altres coses). Això demostra que és un sistema fiable i robust.

Podreu trobar còpies gratuïtes d'aquests cd's a:

  • Informàtica i molt més (www.infomoltmes.com)
  • Beep Informàtica Torroella
  • Magda Prats Informàtica (www.magdaprats.com)
  • Casa Pastors (per cert... aquí el podreu veure funcionar i treballar gratis amb ell, gràcies als ordinadors amb software lliure que hi ha instal.lats allà i que la Generalitat de Catalunya va cedir)
  • Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí (www.torroella.net)
  • inatica.com (www.inatica.com)

Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava
[ Fer de torroellaestartit.com la seva plana d'inici | Afegir a 'Favoritos' ]

Nota: Aquest portal pretén ser una web divulgativa dels pobles de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per a informació Municipal, dirigiu-vos a la web oficial de l'ajuntament (www.torroella.org)

Resol.lució recomanada 800 x 600 o superior
Disseny i Hosting: http://www.inatica.com -
| AVÍS LEGAL
Webs del mateix grup: www.torroella.com.es | www.torroellademontgri.com.es | www.torroellaestartit.com | www.estartit.es | estartit.torroellaestartit.com | www.vimmocat.com | www.santjordi.net | www.torroellaestartit.com/estartit

torroellaestartit.com - Ptge. Creu de la Rutlla, 56 17257 Torroella de Montgrí (Girona)