Portal Independent de Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costabrava (torroellaestartit.com)Portal Independent de
Torroella de Montgrí i
l'Estartit

COM

INICI 
Arxiu Notícies
Torroella 
L'Estartit
El Montgrí
Guia
El Temps
Fotos Impactants
TOURS VIRTUALS 
WEBCAM
Contacta
Info. Municipal
Descàrregues GRATIS

 SUBSCRIU-TE AL
 BUTLLETÍ GRATUÏT
 E-MAIL:
 

       

Google


FOTO DEL MES
Foto del Mes | Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costa Brava

Publicitat:
Navegador Firefox, Gestor de Correu Thunderbird. Tots en Català a softcatala.org. Disponibles per a GNU/LINUX, MAC I WINDOWS
Legalitza't. Usa OpenOffice.org

publicitat: Click Aquí

torroellaestartit.com
info@torroellaestartit.com

QUÈ HE DE SABER SOBRE EL DOMINI .CAT?

Què he de saber sobre el domini .cat?De la mà d'en Jordi Camps, ens arriba un article en el qual ens explica detalls sobre el nou domini .cat que podrem enregistrar properament. Hem de saber que inatica.com, empresa dedicada a les noves tecnologies amb seu a Torroella de Montgrí, es dedica fa molts anys, entre altres coses, a enregistrar dominis i assessorament informàtic.

Jordi Camps ha residit en el nostre poble i va ser una de les persones que van dissenyar el funcionament de l'actual web de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Actualment treballa a l'empresa Intercom Girona.


QUÈ HE DE SABER SOBRE EL DOMINI .CAT?

.- Jordi Camps (intercomgi.com)

Des del 16 de Setembre es va posar pública l’aprovació final per part de l’empresa ICANN el registre del dominis .CAT. L’aprovació d’aquesta nova extensió en les pagines web ha portat molts mesos de negociacions per part de l’Associació Punt Cat, i finalment s’ha aprovat amb la satisfacció per part del govern català com un reconeixement internacional. D’aquesta manera s’amplia encara més l’agrupació de la comunitat cultural i lingüística catalana com un espai reconegut a Internet com arreu del món.

Aquesta és una gran notícia per a la nostra cultura i hem de ser conscients del gran ventall de possibilitats que ens dóna. Però fins d’aquí a uns mesos aquesta aprovació sols significa la posada en marxa de les gestions que ara està portant a cap la Fundació PuntCAT, seguint un seguit de procediments tècnics i operatius juntament amb ICANN així tothom pugui començar a fer la reserva del seu domini.

Amb aquest article m’agradaria arribar a ciutadà de Catalunya així coneguin una xic què significa això per a tots i, de forma simple, s’introdueixin al món de Internet.

El domini és el nostre nom, en aquest cas sol ser el del nostre negoci, botiga o servei (netdebugger.com)
Aquest pot estar agrupat segons unes agrupacions o nacions com: comunitats (.com), organismes (.org), educació (.edu) o Catalunya (.cat).
A vegades sentireu parlar de la URL que és el mateix que dir Web o WWW (www.netdebugger.com)

Així doncs la nova extensió permetrà que tothom que pugui demostrar la seva relació amb la comunitat cultural i lingüística catalana, que tingui una web, que pertanyi a entitats que ja tinguin dominis .cat, empreses no catalanes que vulguin adreçar els seus serveis a la nostra comunitat, o ja tinguin un domini privat .es, puguin adquirir el .CAT.
També caldrà tenir en compte unes condicions que regularà ICANN per evitar el seu mal ús com el registre de noms coneguts per revendre’ls o el conegut SPAM als nostres correus electrònics.

Ara però caldrà que esperem fins a finals d’aquest any 2005 a que el registre publiqui les condicions precises de terminis, preus, registradors autoritzats, etcètera, per a començar a fer les tramitacions. Així t’aconsello no facis cas si veus alguna notícia d’alguna empresa que pot fer el pre-registre ja que les condicions no se saben i qui ho regula és ICANN. Si ho fessis et podries trobar que l’empresa hagi desaparegut i no puguis recuperar aquella pre-reserva inicial.

Contacta amb el teu proveïdor d’internet, saben el que fan i pensen en el seu client, em podeu trobar a www.intercomgi.com

Foto: Jordi Camps


Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava
[ Fer de torroellaestartit.com la seva plana d'inici | Afegir a 'Favoritos' ]

Nota: Aquest portal pretén ser una web divulgativa dels pobles de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per a informació Municipal, dirigiu-vos a la web oficial de l'ajuntament (www.torroella.org)

Resol.lució recomanada 800 x 600 o superior
Disseny i Hosting: http://www.inatica.com -
| AVÍS LEGAL
Webs del mateix grup: www.torroella.com.es | www.torroellademontgri.com.es | www.torroellaestartit.com | www.estartit.es | estartit.torroellaestartit.com | www.vimmocat.com | www.santjordi.net | www.torroellaestartit.com/estartit

torroellaestartit.com - Ptge. Creu de la Rutlla, 56 17257 Torroella de Montgrí (Girona)