Portal Independent de Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costabrava (torroellaestartit.com)Portal Independent de
Torroella de Montgrí i
l'Estartit

COM

INICI 
Arxiu Notícies
Torroella 
L'Estartit
El Montgrí
Guia
El Temps
Fotos Impactants
TOURS VIRTUALS 
WEBCAM
Contacta
Info. Municipal
Descàrregues GRATIS

 SUBSCRIU-TE AL
 BUTLLETÍ GRATUÏT
 E-MAIL:
 

       

Google


FOTO DEL MES
Foto del Mes | Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costa Brava

Publicitat:
Navegador Firefox, Gestor de Correu Thunderbird. Tots en Català a softcatala.org. Disponibles per a GNU/LINUX, MAC I WINDOWS
Legalitza't. Usa OpenOffice.org

publicitat: Click Aquí

torroellaestartit.com
info@torroellaestartit.com

DESPRENIMENTS A LES ILLES MEDES

Passades les tempestes ens hem trobat el 14 de maig del 2004, amb un altre esdeveniment. El despreniment d'una part de les Illes Medes.

En aquestes imatges us mostrem el seu estat anterior i el posterior. Intentarem buscar més informació al respecte per oferir-vos més dades.

Així és com ha quedat la paret de les Illes Medes. El forat es pot veure a distància. De fet, aquesta foto ha estat feta des de la part del Molinet. Aquí hem marcat la zona que s'ha després. Al voltant d'uns 35 metres d'ample. Sembla ser que alguna cova submarina que s'utilitzava com a descompressió pels submarinistes ha quedat totalment tapiada a causa del despreniment.

Aquí teniu una animació en la que podreu apreciar la diferència entre les Illes abans del despreniment i després.

I aquí un VIDEO de la web de tv3 enregistrat per Josep Pascual (observador meteorològic de l'Estartit), on podem veure el despreniment de la roca.

MÉS IMATGES >>>

A continuació us presentem el sumari de dues noticies extretes de la web de tv3 sobre aquest fenomen de la natura:


http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not148200836.htm

14/05/2004 16:55

L'Estartit


Una segona roca es desploma d'un dels penya-segats de les illes Medes

Una roca, d'uns 10 metres, s'ha desplomat d'un dels penya-segats de les illes Medes. Aquest és el segon despreniment que hi ha en menys d'una setmana. La matinada de diumenge va caure un altre tros del mateix penya-segat, aquesta vegada, de 35 metres d'amplada. Tot i ser una zona freqüentada per submarinistes, com que era de nit, no va causar cap incident. Segons l'Oficina de Turisme de l'Estartit, les esllavissades podrien ser conseqüència de les pluges continuades i dels nombrosos temporals d'aquest any. L'octubre del 1994 també hi va haver un fet semblant.


http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not148622557.htm

VIDEO

19/05/2004 10:17

Illes Medes


El mal temps podria haver provocat un despreniment a l'illa gran de les Medes


L'estiu de l'any passat ja va ser força atípic, com atípica està resultant la primavera. A la Costa Brava alguns meteoròlegs de la zona diuen que des dels anys 60 no veien uns temporals tan violents. El mal temps estaria darrere d'una sobtada esllavissada a la Meda Gran. Ara estan investigant si hi ha risc de que n'hi hagi més. Mentrestant, el Departament de Medi Ambient ha encerclat la zona per evitar que hi accedeixin banyistes i embarcacions.

Josep Pascual, és observador meteorològic a l'Estartit i, segons la seves dades, des del 1966 no hi havia hagut un any com aquest pel que fa a temporals. La pluja i les llevantades podrien haver provocat el despreniment de la roca en aquesta part de l'illa.

Ara s'haurà de fer un estudi geològic per saber si hi ha perill de més despreniments de roca.

Mentrestant, el Departament de Medi Ambient ha encerclat la zona per evitar que hi accedeixin banyistes i embarcacions. I és que alguns curiosos han volgut veure de prop aquest fenomen de la natura.


Autor de les fotos d'aquesta plana: Rafael Martín Soto. Click aquí per més informació i e-mail


Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava
[ Fer de torroellaestartit.com la seva plana d'inici | Afegir a 'Favoritos' ]

Nota: Aquest portal pretén ser una web divulgativa dels pobles de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per a informació Municipal, dirigiu-vos a la web oficial de l'ajuntament (www.torroella.org)

Resol.lució recomanada 800 x 600 o superior
Disseny i Hosting: http://www.inatica.com -
| AVÍS LEGAL
Webs del mateix grup: www.torroella.com.es | www.torroellademontgri.com.es | www.torroellaestartit.com | www.estartit.es | estartit.torroellaestartit.com | www.vimmocat.com | www.santjordi.net | www.torroellaestartit.com/estartit

torroellaestartit.com - Ptge. Creu de la Rutlla, 56 17257 Torroella de Montgrí (Girona)