Portal Independent de Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costabrava (torroellaestartit.com)Portal Independent de
Torroella de Montgrí i
l'Estartit

COM

INICI 
Arxiu Notícies
Torroella 
L'Estartit
El Montgrí
Guia
El Temps
Fotos Impactants
TOURS VIRTUALS 
WEBCAM
Contacta
Info. Municipal
Descàrregues GRATIS

 SUBSCRIU-TE AL
 BUTLLETÍ GRATUÏT
 E-MAIL:
 

       

Google


FOTO DEL MES
Foto del Mes | Torroella de Montgrí - L'Estartit | Costa Brava

Publicitat:
Navegador Firefox, Gestor de Correu Thunderbird. Tots en Català a softcatala.org. Disponibles per a GNU/LINUX, MAC I WINDOWS
Legalitza't. Usa OpenOffice.org

publicitat: Click Aquí

torroellaestartit.com
info@torroellaestartit.com

Ubuntu. GNU/LINUXInatica.com conjuntament amb l'ACTM, regalaran a partir del dia 19 d'agost de 2005 cd's de la distribució GNU/LINUX UBUNTU als associats de l'ACTM

Inatica.com (empresa propietària de torroellaestartit.com), ha pres l'iniciativa de regalar a partir del dia 19 d'agost de 2005, conjuntament amb l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí, als associats de l'ACTM que ho sol.licitin, dos CD'S amb una distribució GNU/LINUX procedent d'Àfrica (té incorporat el català). Es diu UBUNTU i és molt coneguda a nivell informàtic per la seva facilitat d'ús i detecció del hardware.

Amb aquesta iniciativa volem fer arribar a tothom el sistema operatiu amb programari lliure GNU/LINUX per què es pugui veure com treballa i sobre tot, què és el GNU/LINUX, gràcies a la distribució en LIVE CD. Volem aclarir que no es tracta d'implantar GNU/LINUX i oblidar-nos del MS Windows, si no de donar-lo a conèixer.

Un CD és per la seva instal.lació (Recomanada únicament a la gent decidida a utilitzar aquest sistema i oblidar-se dels problemes que comporta MS Windows, per exemple. Us recordem que aquest sistema pot reemplaçar el que tingueu. Feu còpia de seguretat dels vostres documents en cas d'escollir instal.lar-lo), i l'altre CD és per veure aquest sistema sense necessitat d'instal.lar-lo (Recomanat si és la primera vegada que tenim contacte amb GNU/LINUX). Bona part dels programes estan traduïts al català. Tot i així, la majoria que no ho estiguin, es poden descarregar gratuïtament i en la nostra llengua a través d'internet.

Recordem que inatica.com va organitzar el 9 d'abril del 2005 una jornada parlant del software lliure. L'única manera de donar a conèixer aquest tipus de software és a través d'esdeveniments com aquests, ja que està prohibida la seva venda. Únicament es pot regalar o copiar, per tant, els botiguers no poden guanyar res amb aquest software (forma part de la filosofia del software lliure). El que normalment es fa és vendre el servei sobre el mateix (instal.lar-lo, configurar-lo, ...). De fet, hem de saber que el benefici que pot treure un petit negoci sobre un sistema operatiu MS Windows és irrisori, i al final, moltes vegades, els mateixos venedors han de donar el servei tècnic a l'usuari que li ha comprat el sistema operatiu, en comptes d'aquest últim trucar directament a Microsoft. Per tant, en molts de casos, el poc benefici és nul o negatiu.

A través d'aquesta iniciativa, volem donar a conèixer aquest tipus de software a tothom que ho desitgi. Gràcies al sistema LIVE CD, es pot veure i tocar el sistema operatiu GNU/LINUX sense necessitat d'instal.lar-lo. La màquina arrenca directament des del CD sense tocar el disc dur. Llavors podem veure el sistema operatiu com treballa i fer el que ens vingui de gust amb ell. Una vegada aturem la màquina, el CD s'obre per retirar-lo, i la pròxima vegada que engeguem l'ordinador, continuarà tal i com l'havíem tingut sempre sense haver canviat absolutament res.

UBUNTU (http://www.ubuntu.com) és una distribució GNU/LINUX africana (disponible en català) creada per l'empresa Canonical Ltd i es pot demanar gratuïtament a través d'internet (http://shipit.ubuntu.com). La porten gratis, perfectament editada i sense necessitat de pagar ni tan sols el transport. Ara nosaltres us l'apropem a Torroella de Montgrí sense haver de fer absolutament res. Aquesta distribució incorpora els programes necessaris per treballar a casa o a l'oficina: Processadors de text, navegador, gestor de correu electrònic, programa de retoc fotogràfic, xat, connexió remota, jocs, .... i tornem a repetir... és gratuïta, estable, segura, lliure, sobretot ÉS LEGAL. Si a tot això li sumem que no necessitem antivirus per què no existeixen virus per a aquest sistema, converteixen a GNU/LINUX en una alternativa a Windows real. Aquest mateix sistema que estem regalant és exactament el que s'utilitza professionalment en més de la meitat de servidors d'internet (servidors web i servidors de correu entre altres coses). Això demostra que és un sistema fiable i robust.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb l'Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí (http://www.torroella.net)


Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava Club Nāutic Estartit. Webcam en Directe | Costa Brava
[ Fer de torroellaestartit.com la seva plana d'inici | Afegir a 'Favoritos' ]

Nota: Aquest portal pretén ser una web divulgativa dels pobles de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per a informació Municipal, dirigiu-vos a la web oficial de l'ajuntament (www.torroella.org)

Resol.lució recomanada 800 x 600 o superior
Disseny i Hosting: http://www.inatica.com -
| AVÍS LEGAL
Webs del mateix grup: www.torroella.com.es | www.torroellademontgri.com.es | www.torroellaestartit.com | www.estartit.es | estartit.torroellaestartit.com | www.vimmocat.com | www.santjordi.net | www.torroellaestartit.com/estartit

torroellaestartit.com - Ptge. Creu de la Rutlla, 56 17257 Torroella de Montgrí (Girona)